• From child to woman. Period.
Snabb leverans / Säkra betalningar / Enkla returer

Om oss

Vi är ett litet Göteborgsbaserat bolag som är fast beslutna att bidra till att bryta det stigma och tabu som idag råder kring menstruation. Vi väljer noggrant ut produkter och samarbetspartners för att just din tonåring ska få en så positiv introduktion till puberteten som möjligt. 

Varför PMS-BOXEN?

Hur kan du stötta?

Att ha "snacket" med sin snart tonårsdotter kommer mer naturligt för vissa än för andra. Även om det inte känns pressat för dig som vuxen, kan det vara känsligt för tonåringen och lite stöttning och avdramatisering kan vara skönt att få. PMS-BOXEN fungerar som källa till information, underlag för konversation och diskussion, stöttning för den vuxna samt blir en uppskattad present inför allt vad det innebär att komma in i puberteten. 

En klar majoritet unga tjejer känner inte att dom fått tillräckligt med information kring menstruation innan de själva kom in i puberteten. En övervägande del av dem uppger att de blivit tillgodosedda med den kunskap de trots allt har gällande mens och pubertet från föräldrarna. En intressant kontrast till detta är ett överlägsen majoritet helst hade fått samma information någon annan stans ifrån. Bristande kunskap leder till att den stigma och tabu som finns i dagens samhälle rörande ämnet i fråga bibehålls.

83%

Upplever att de inte fått tillräckligt med info innan sin första mens

29%

Hade velat få mer info om mens och pubertet direkt från föräldrarna 

59%

Hade velat få info om mens och pubertet någon annan stans ifrån

47%

Säger att det hade varit pinsamt att prata med sin pappa om mensvärk


Ser vi till statistiken finns det uppenbarligen ett glapp mellan vart unga tonåringar får sin information versus vart de önskar att de hade fått den. PMS-BOXEN hjälper till att bygga över det glappet, minskar kunskapsluckor och bidrar till att avdramatisera ämnet redan i ung ålder. Siffrorna ovan kommer från Kantar Sifos slumpmässigt utvalda webbpanel bland unga kvinnor där 742 Personer svarade.


Crowd Funding

Menstruation är ett extremt tabubelagt ämne i många delar av världen. Genom att köpa en PMS-BOX till någon i din närhet bidrar du till en bättre värld genom undervisning och mensskydd till de som inte har.