PMS-BOXEN - det ultimata verktyget 


 Ge din dotter tillgång till viktig information, mensskydd och produkter som lindrar mensvärk. 


För en öppen dialog om pubertet och menstruation med din tonåring


 Att tala med tonåringar om pubertet och menstruation kan vara en utmaning för många föräldrar. Men det behöver inte vara så svårt. Genom att skapa en öppen och trygg dialog där din dotter känner sig bekväm att ställa frågor och uttrycka sina oro och funderingar, kan du hjälpa henne att navigera genom denna nya fas i livet.

En bra idé är att använda hjälpmedel som PMS-BOXEN för att underlätta kommunikationen om menstruation och pubertet. Med en PMS-BOX får din dotter inte bara tillgång till olika mensskydd och viktig information, utan också andra produkter som kan lindra mensvärk och göra cykeln lite lättare att hantera. Genom att ge din dotter en PMS-BOX visar du att du bryr dig om henne och vill hjälpa henne att ta hand om sin kropp och sitt välbefinnande.

Här är 4 tips för dig som närstående

Hjälpmedel
Använd hjälpmedel som PMS-BOXEN: Ge din tonåring en PMS-BOX för att underlätta kommunikationen om menstruation och pubertet. PMS-BOXEN fungerar som källa till information, underlag för konversation och diskussion samt stöttning för den vuxna och kan vara en uppskattad present inför allt vad det innebär att komma in i puberteten.

Mensskydd
Förbered dig på att prata om mensskydd: När din tonåring börjar menstruera, är det viktigt att diskutera olika mensskyddsalternativ och hjälpa henne att välja en som passar henne bäst. Genom att förbereda dig på detta kan du visa att du är engagerad och redo att hjälpa henne i denna nya fas av livet.

Kommunicera
Skapa en öppen och ärlig kommunikation: Det är viktigt att skapa en öppen och ärlig kommunikation där tonåringen känner sig trygg att prata om kroppsliga förändringar och frågor som kan uppstå. Genom att lyssna aktivt och utan att döma, skapar du en plattform där din dotter känner sig bekväm att dela sina erfarenheter och frågor.
.

Svara
Var beredd på att svara på frågor: Tonåringar har ofta många frågor om pubertet och menstruation och det är viktigt att vara beredd på att svara på dem. Genom att ta tid att svara på frågor på ett tydligt och enkelt sätt, kan du hjälpa din tonåring att förstå vad som händer i hennes kropp.